Αξιοθέατα στο Μπάνσκο

Βρείτε αξιοθέατα δίπλα και κοντά στο Μπάνσκο. Τα πολλά αξιοθέατα γύρω από το Μπάνσκο, καθώς και η ίδια η πόλη, βοηθούν στην εξερεύνηση και την πραγματοποίηση ενδιαφερόντων περιηγήσεων γύρω από την πόλη και γύρω της για μέρες. Το banskotheproject.gr σας βοηθά να βρεθείτε στην Βουλγαρία και να δείτε όλα τα αξιοθέατα του Μπάνσκο. Με κάθε λεπτομέρεια και οργανωμένα.

Μουσεία Μπάνσκο

Τα μουσεία στο Μπάνσκο είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα και ανοιχτά όλο το χρόνο. Αποκαλύπτουν σημαντικά σημεία τόσο της ιστορίας, όσο και του πολιτισμού της πόλης. Το Μπάνσκο είναι μια ιστορική πόλη και τα μουσειακά εκθέματα μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής και ένα δείγμα της κουλτούρας της χώρας, είναι εμφανής στα λαογραφικά και αρχαιολογικά μουσεία της περιοχής. Μια ιστορική αναδρομή, με εκθέματα που προέρχονται από την παλαιότερη αλλά και νεότερη ιστορία της Βουλγαρίας. Το πιο γνωστό μουσείο είναι το Μουσείο Νεόφυτου Ρίλσκι, το οποίο είναι Είναι το πατρικό σπίτι του Νεόφυτου Ρίλσκι, του πρώτου Βούλγαρου εγκυκλοπαιδιστή.

Σπήλαια κοντά στο Μπάνσκο

Η γύρω περιοχή από την πόλη του Μπάνσκο είναι γεμάτη από σπήλαια και σπηλιές. Η γεωγραφική τοποθεσία της πόλης είναι τέτοια, που είναι λογικό να υπάρχουν σπήλαια στις κοντινές περιοχές. Τα πιο γνωστά σπήλαια είναι:

  • Το σπήλαιο «Χάνα»
  • Το σπήλαιο «Μπάνσκι σουχοντόλ»
  • Η  τοποθεσία «Σπηλιές»
  • Το σπήλαιο «Νίσατα»
  • Το σπήλαιο «Άγιος Ιωάννης της Ρίλα»
  • Το σπήλαιο «Λεπενίτσα»
  • Το σπήλαιο «Μπόιτσοβα ντούπκα»
  • Το σπήλαιο «Λεπενίτσα»

Εκκλησία της Αγίας Τριάδας

Η εκκλησία της Αγία Τριάδας χτίστηκε το 1935 και είναι σύμβολο της πόλης του Μπάνσκο. Οι τοιχογραφίες, τα ξυλόγλυπτα και ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι πλήρως συνυφασμένα με το πνεύμα της Σχολής Καλών Τεχνών του Μπάνσκο. Μερικοί από τους επιφανέστερους απόφοιτους της σχολής εργάστηκαν για την κατασκευή της εκκλησίας. Η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης πίσω από ένα πέτρινο τοίχο.Το καμπαναριό της εκκλησίας είναι από μόνο του ένα ιδιαίτερο και πανέμορφο κτίσμα.

Pirin National Park

Πίριν Εθνικό Πάρκο Μπάνσκο. Σε  10 λεπτά από την πόλη βρίσκεται το «Pirin National Park» μια περιοχή μοναδικής ομορφιάς γεμάτη λίμνες, καταρράκτες και σπήλαια. Έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» από την Unesco. Αξίζει να βρεθείτε εκεί και να κάνετε και μια πεζοπορία μέχρι την πόλη.

Παλιά Πόλη

Γραφικά σοκάκια και σπίτια από πέτρα και ξύλο, δημιούργημα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Το ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο έχει ένα διαφορετικό αποτύπωμα από το πιο μαζικά, λόγω τουρισμού, ανεπτυγμένο τμήμα της πόλης. Παραμένει τόσο παραδοσιακό που έχει γίνει ένα από τα τοπ αξιοθέατα του Μπάνσκο. Όλοι οι επισκέπτες θέλουν να βρεθούν στην παλιά πόλη, να την περπατήσουν και να τραβήξουν φωτογραφίες από το Μπάνσκο.

Ντομπρίνιστε

Το Ντομπρίνιστε έχει μια ξεχωριστή θέση στη λίστα αξιοθέατων. Με τις 17 ιαματικές πηγές του, η πόλη είναι ένα δημοφιλές θεραπευτικό θέρετρο για όλους του λουόμενους της. Εκεί σας περιμένει το θέαμα δύο αλπικών λιμνών που αυτή την περίοδο είναι παγωμένες.Μπορείτε να για όλη την ημέρα να απολαύσετε τα ιαματικά μπάνια  αλλά και άλλους εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης. Το Ντομπρίνιστε έχει τη θέση του στα θρησκευτικά και πολιτιστικά αξιοθέατα γύρω από το Μπάνσκο.

 

Το έλατο Μπαϊκούσεβα μούρα

Το έλατο Μπαϊκούσεβα μούρα που απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Μπάνσκο, αξίζει ιδιαίτερη προσοχή ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα γύρω από το Μπάνσκο. Είναι πάνω από 1300 ετών και είναι το παλαιότερο στη Βουλγαρία και είναι από τα παλαιότερα δέντρα στον κόσμο. Η περιήγηση του είναι 7,80 μέτρα, η διάμετρος είναι 2,48 και το ύψος είναι 26 μέτρα.

Pirin Street

Ο πιο παλιός δρόμος στην πόλη, με την απίστευτη θέα στο όρος Pirin. Από εκεί προέρχεται και το όνομα της εξάλλου. Γεμάτη με καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια είναι η πιο πολυσύχναστη οδός της πόλης.