Το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο

Το χιονοδρομικό Μπάνσκο είναι ένα από τα πλήρως εξοπλισμένα χιονοδρομικά κέντρα στη Βουλγαρία, κατάλληλο για σκιέρ όλων των επιπέδων ικανότητας, από αρχάριους μέχρι και ιδιαίτερα έμπειρους.Οι 16 πίστες που διαθέτει το χιονοδρομικό είναι μήκους 65 χιλιομέτρων και χωρίζονται σε διαφορετικά επίπεδα. Διαθέτει συνολικά 11 αναβατήρες και ένα κλειστό τελεφερίκ μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο ξεκινά μέσα από το Μπάνσκο και μεταφέρει τους σκιερ στην καρδιά του χιονοδρομικού κέντρου Μπάνσκο.

Γιατί να επιλέξω το χιονοδρομικό Μπάνσκο;

Σε πρώτη φάση είναι ιδανικό για τους λάτρεις του σκι. Η κοντινή απόσταση από την Ελλάδα, η αντιστοιχία του ευρώ ως προς το βουλγαρικό νόμισμα, το λέβα (1€= 1,95LV),αλλά και το ότι προσφέρει ένα άρτια οργανωµένο χιονοδροµικό κέντρο που εξασφαλίζει τέλειες συνθήκες χιονοδροµία. Τα παραπάνω είναι απλοί μερικοί απλοί λόγοι για τους οποίους τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε top χειµερινό θέρετρο.

Χάρτης πιστών χιονοδρομικού Μπάνσκο

Οι πίστες 65 χιλιομέτρων διαβαθμίζονται ως:

  • 35% αρχαρίων
  • 40% μεσαίου επιπέδου
  • 25% καλού επιπέδου

Το κέντρο διαθέτει κανόνια χιονιού που φτιάχνουν και διαμορφώνουν την ποιότητα του χιονιού σε όλο το μήκος των πιστών. Ακόμα και όταν είναι απαραίτητο και με τεχνητό χιόνι για να διασφαλιστεί η ποιότητα του χιονιού, χωρίς να επηρεάσει του αθλητές και τους σκιερ.

Πότε ανοίγει το χιονοδρομικό;

Μπάνσκο χιονοδρομικό πότε ανοίγει. Η επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν στο Μπάνσκο είναι στα μέσα Δεκεμβρίου, η ακριβής ημερομηνία αλλάζει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Η ακριβής ημερομηνία δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και στις ιστοσελίδες του Μπάνσκο και του χιονοδρομικού κέντρου, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την μάθουν εύκολα. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το banskotheproject.gr για να σας ενημερώσουμε εμείς για το πρόγραμμα και την έναρξη της σεζόν. Γενικά οι πίστες είναι πάντα διαθέσιμες κατά τους μήνες κυρίως Δεκεμβρίου έως τέλη Απριλίου.

Γόνδολες και τελεφερίκ Μπάνσκο.

Η γόνδολα του Μπάνσκο είναι το τελεφερίκ που συνδέει την πόλη με το χιονοδρομικό κέντρο.

Λειτουργεί μεταξύ 08:00 – 17:30 και είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μπάνσκο. Οι καμπίνες είναι 8 θέσεων και είναι κάθε περίπου 1 λεπτό ίσως και λιγότερο. Η διάρκεια της ανάβασης είναι περίπου 30-45 λεπτά και υπάρχουν 2 στάσεις στο Τσάλιν Βαλόγκ & στο Μπαντερίτσα Πουλιάνα. Σε ημέρες αιχμής η αναμονή στην ουρά μπορεί να φτάσεις και τις 2 ώρες. Οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Το τελεφερίκ το χρησιμοποιούν τόσο σκιερ όσο και όσοι πάνε για φαγητό και καφέ κοντά στις πίστες.

Πρόσβαση στο χιονοδρομικό με αυτοκίνητο.

Πολλοί επιλέγουν να πάνε στις πίστες του χιονοδρομικού με αυτοκίνητο. Η απόσταση είναι περίπου 20 λεπτά και υπάρχει πάρκινγκ στην περιοχή. Ίσως σε μέρες με αυξημένη κίνηση κολλήσετε στο πάρκινγκ είτε στον ανηφορικό δρόμο. Μπορείτε να πάτε ακόμα και με ταξί ή με λεωφορείο. Μην ξεχνάτε ότι πολλά ξενοδοχεία και hotels στο Μπάνσκο, παρέχουν δωρεάν μετακίνηση με δικό του βαν και λεωφορείο. Το  banskotheproject.gr μπορεί να σας δώσει λύσεις μετακίνησεις στο χιονοδρομικό Μπάνσκο.

Κάρτες λιφτ Μπάνσκο

Οι κάρτες λιφτ πωλούνται στα εξουσιοδοτημένα εκδοτήρια του τελεφερίκ και σε επιλεγμένα ξενοδοχεία. Πόσο κοστίζουν όμως; Οι τιμές για κάρτες λιφτ διαφέρουν. Ανάλογα τις παροχές του Pass, τις ημέρες διάρκειας, τις ηλικίες και φυσικά ιδιότητα (φοιτητές, μαθητές κτλ). Τα λιφτ pass περιλαμβάνουν γόνδολα και όλα τα λιφτ καθώς και απεριόριστη ημερήσια χρήση. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλες οι κάρτες λιφτ και εισιτήρια περιλαμβάνουν ασφάλεια στο βουνό μόνο μέσα στα όρια των πιστών

Ο καιρός στο χιονοδρομικό

Μπάνσκο καιρός χιονοδρομικό. Ενημερωθείτε καθημερινά για τον καιρό στις πίστες και το χιονοδρομικό κέντρο. Δείτε την πρόβλεψη του καιρού για το Μπάνσκο και ενημερωθείτε για την κατάσταση του χιονιού. Εκτός από live snow forecast και τα τοπικά sites μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον καιρό και στο λόμπι του ξενοδοχείου σας στο Μπάνσκο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία έχουν καθημερινή ενημέρωση για τον καιρό στις receptions τους. Εκεί θα έχετε σίγουρα μια πρώτη άποψη για τον καιρό στο Μπάνσκο και τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου.