Οι κατάλογοι ξενοδοχείων σας δίνουν τη δυνατότητα να συγκρίνετε τις τιμές των δωματίων και ανάλογα την περίοδο και τις ανάγκες σας, να κάνετε τη σωστή επιλογή. Βρείτε το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ίο, που ταιριάζει στα δικά σας γούστα και ξεκινήστε το ταξίδι σας για αυτό το μαγευτικό νησί.

Και οι παρεχόμενες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού έχουν με την σειρά τους διαφορές ως προς την ποιότητα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Σίγουρα υπάρχουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, που προσφέρουν πολυτέλεια και χλιδή για αυτούς που θέλουν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Βέβαια, το νησί προσφέρει και ξενοδοχεία 4 αστέρων και 3 αστέρων αντίστοιχα.

Σημαντικό Tip:

Τα ξενοδοχεία της Ίου είναι αρμονικά τοποθετημένα σε όλες τις περιοχές του νησιού, βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει!

Ο καιρός στο νησί της Ίου

Αν αναρωτιέστε τι καιρό θα κάνει κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στην Ίο, έχουμε μερικές συμβουλές! Ο καιρός στο νησί της Ίου, δε θα μπορούσε να διαφέρει από τον καιρό των υπόλοιπων Αιγαιοπελαγίτικων νησιών. Χαρακτηριστικό δείγμα μεσογειακού κλίματος, το νησί έχει συχνές βροχοπτώσεις το Χειμώνα και ξηρασία το Καλοκαίρι.

Η κρύα και βροχερή περίοδος του Χειμώνα διαρκεί συνήθως από το μήνα Νοέμβριο έως το μήνα Μάρτιο. Η ζεστή και ξηρή περίοδος του καλοκαιριού διαρκεί στο νησί περίπου από τον μήνα Ιούνιο έως το μήνα Αύγουστο. Επειδή όμως κυκλαδίτικο νησί χωρίς ανέμους και θάλασσα δεν γίνεται, δεν πρέπει να τα ξεχνάμε, μιας και διαμορφώνουν τα επίπεδα υγρασίας, καθορίζουν τους ανέμους και δρουν ως ρυθμιστικός παράγοντας μετριάζοντας τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Το καλοκαίρι η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά οι άνεμοι που φυσούν τους καλοκαιρινούς μήνες βοηθούν στη διατήρηση της ατμόσφαιρας σε καλά επίπεδα. Δεν πρέπει βέβαια να παρασυρόμαστε και να μένουμε πολλές ώρες στον ήλιο γιατί είναι παραπλανητικό και πολλές φορές επικίνδυνο.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, δημιουργούν όμως και πολλά προβλήματα στο νησί. Οι άνεμοι μπορούν να γίνουν πολύ ισχυροί, ειδικά από τέλη Μαΐου, όταν και εμφανίζονται, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Μερικές φορές οι άνεμοι μπορούν να προσεγγίσουν και τα 10 μποφόρ. Οι βόρειοι άνεμοι, τα γνωστά σε όλους μας “Μελτέμια”, μπορούν να φτάσουν μεγάλες εντάσεις και να είναι απρόβλεπτοι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι πολύ σημαντικό για αυτό το λόγο, πριν το ταξίδι στο νησί, να παρακολουθείτε τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τους ανέμους στην Ίο. Δυστυχώς είναι συχνό να παρουσιάζονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών των Κυκλάδων τόσο με το λιμάνι του Πειραιά όσο και στα ενδο-κυκλαδικά δρομολόγια των πλοίων.