Οι παραλίες του νησιού που πρέπει να δείτε!

Δεν γίνεται να επισκεφτείς την Ίο, και να μην κάνεις έρευνα για τις παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς στο νησί. Η Ίος διαθέτει κάποιες από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων που αφήνουν μαγεμένους αυτούς που τις επισκέπτονται.

Παραλίες και ακρογιαλιές για όλα τα γούστα, που είναι παράλληλα μοναδικές και ιδιαίτερες!

Θέλετε να δείτε γιατί;

Κρυστάλλινα γαλανά νερά και αστραφτερές αμμουδιές

Η πλειοψηφία των παραλιών στο νησί έχουν καταγάλανα καθαρά νερά και αμμώδεις αστραφτερές ακτές. Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του νησιού αλλά και τη Χώρα, και είναι εύκολα προσβάσιμες από τους επισκέπτες. Με μια ποικιλία από σχεδόν 30 παραλίες, σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύπτοντας τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών της παρέας! Είτε θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας ξαπλωμένοι σε μια οργανωμένη παραλία έχοντας όλες τις ανέσεις, είτε θέλετε κάτι πιο ήρεμο και απομονωμένο, το νησί σας προσφέρει πολλές επιλογές!

Κάποιες από αυτές που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε, είναι και οι παρακάτω.

Αξίζει να ξεκινήσουμε λέγοντας πως πολλές παραλίες του νησιού έχουν κερδίσει Γαλάζια Σημαία! Μερικές από αυτές είναι δημοφιλής και γνωστές σε όλο τον κόσμο. Η παραλία του Μηλοποτά, το Μαγγανάρι και η παραλία Κουμπάρα, είναι το top 3 του νησιού.

Μυλοποτάς

Η παραλία του Μυλοποτά είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία με αμμουδιά. Προσφέρει στους κολυμβητές και τους λουόμενους σύγχρονες υποδομές για να περάσουν όμορφες στιγμές στην παραλία και καθαρά νερά για το μπάνιο τους στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλια είναι σίγουρα η πιο γνωστή παραλία και φημισμένη παραλία του νησιού.  

Μαγγανάρι

Η δεύτερη πιο γνωστή παραλία του νησιού της Ίου είναι το Μαγγανάρι. Με ιδιαίτερο σχεδιασμό που απαρτίζεται από μικρούς διαδοχικούς κόλπους που απαρτίζουν τη μεγαλύτερη παραλία, δεν είναι τυχαίο που είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα! Φυσικά, σε αυτό συμβάλλουν και η ψιλή άμμος και τα καθαρά νερά της παραλίας.

Κουμπάρα

Άλλη μια παραλία που σίγουρα θα πρέπει να βάλετε στη λίστα σας είναι η παραλία Κουμπάρα. Είναι μια σίγουρη επιλογή για αυτούς που θέλουν περισσότερη ηρεμία, αλλά παράλληλα θέλουν και μια παραλία με άμμο. Φυσικά, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως και αυτή η αμμουδιά διαθέτει γαλανά πεντακάθαρα νερά!

Κάποιες λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου πολύ όμορφες και ιδιαίτερες παραλίες του νησιού της Ίου, είναι οι παραλίες Κάλαμος, Μανούσου, Τρεις Εκκλησίες και Παππάς. Είναι πιο ήσυχες και μοναχικές, και τις προτιμούν αυτοί που θέλουν να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας στο νησί.

Αν σας αρέσει η πεζοπορία, η παραλία Τρεις Εκκλησιές, είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να συνδυάσετε την επίσκεψη σας στην παραλία με το περπάτημα. Η παραλία βρίσκεται στο τέλος μια μικρής χαράδρας, την οποία πρέπει να τη διασχίσετε με τα πόδια. Ο κόπος και η υπομονή βέβαια θα σας αποζημιώσει στο μέγιστο!

Εάν εκτός από την πεζοπορία θέλετε να δοκιμάστε κάτι πιο έντονο, το νησί της Ίου το προσφέρει και αυτό!

Θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες στην Ίο

Από ένα νησί που συνώνυμο του είναι η διασκέδαση, δεν θα περιμένατε τίποτα λιγότερο από το να προσφέρει πλήθος επιλογών για θαλάσσια σπορ. Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια θαλάσσια δραστηριότητα σας έχουμε προτάσεις!

Στην παραλία του Μυλοπότα μπορείτε να απολαύσετε διαφορετικά θαλάσσια σπορ και θαλάσσιες δραστηριότητες που θα σας ενθουσιάσουν. Μπορείτε να βάλετε στη λίστα ήδη μερικά από αυτά, όπως είναι το windsurfing που είναι και το πιο δημοφιλές θαλάσσιο σπορ, μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσιο σκι, kneeboarding, barefoot, banana και tube διαδρομές. Μην παραλείψετε να διασχίσετε κατά μήκος την ακτή με θαλάσσιο ποδήλατο ή canoe/kayak.

Οι δραστηριότητες είναι αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπων, και στο νησί της Ιού θα βρείτε μια πληθώρα επιλογών για να διαλέξετε! Αν πάλι θέλετε να εξερευνήσετε κάποιες παραλίες στο νησί που διαφορετικά δεν θα είχατε την ευκαιρία, η επίσκεψη με σκάφος είναι η ιδανική λύση.

Παραλίες που θα δείτε με σκάφος

Οι παραλίες Χαμουλάδες και Πικρί Νερό είναι δύο εξαιρετικές επιλογές για αυτούς που θα προγραμματίσουν να κάνουν το γύρο του νησιού με σκάφος. Είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος, αλλά είναι από αυτά που αξίζουν σίγουρα να δείτε στην Ίο! Για αυτό μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψη σε αυτές τις όμορφες παραλίες με μια μικρή κρουαζιέρα στα νησιά των Κυκλαδων!