Η νυχτερινή ζωή στην Νάξο είναι ακόμα στοιχείο που κάνει πολλούς Έλληνες και ξένους τουρίστες να την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Πως θα μπορούσε εξάλλου να λείπει από ένα νησί των Κυκλάδων η διασκέδαση, ο χορός και η καλή διάθεση;

Η νυχτερινή διασκέδαση είναι ένα από τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά των ελληνικών νησιών και των νησιών του Αιγαίου πιο συγκεκριμένα. Έτσι και η Νάξος έχει καταφέρει να έχει τον κοσμοπολίτικο αέρα των Κυκλάδων, αλλά να παρέχει στους επισκέπτες της και ένα ποιοτικό περιβάλλον για νυχτερινή έξοδο. Τα βραδινά μαγαζιά και καταστήματα συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην Χώρα της Νάξου.

Τα σοκάκια του νησιού είναι γεμάτα με όμορφα μικρά και μεγαλύτερα bars, Cocktail Bars και Clubs. Επίσης τα μικρά cafe που βρίσκονται κατά μήκος του λιμανιού, καθώς βραδιάζει μετατρέπονται σε νυχτερινά μαγαζιά με χαλαρή και καλοκαιρινή μουσική. Για την Νάξο η νυχτερινή ζωή δεν είναι μόνο διασκέδαση και καλοκαιρινά ποτά. Είναι και παράδοση και ελληνικό στοιχείο. Έτσι μπορεί κανείς να συναντήσει, όμορφες γωνιές με παρέες που δοκιμάζουν τοπικά κρασιά και τοπικές γεύσεις.

Το νησί είναι γνωστό για τους οινοποιούς του και τα ποιοτικά κρασιά και αποστάγματα που παράγει.