Η Χώρα της Νάξου είναι μια από τις αρχόντισσες των Κυκλάδων. Επιβλητική, ιστορική και κυρίως πανέμορφη. Γεμάτη γραφικά σοκάκια, αξιοθέατα και την Πορτάρα να την παρακολουθεί από εκεί ψηλά. Η Χώρα, η πρωτεύουσα της Νάξου, είναι μια κυκλαδίτικη Χώρα και ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όσους βρίσκονται στο νησί. Η αίσθηση οτι βρίσκεσαι σε έναν αρχαιολογικό χώρο μπορεί να εμφανιστεί συχνά αφού η πόλη είναι γεμάτη αρχαία μνημεία και αξιοθέατα. Στη Χώρα βρίσκει κανείς τράπεζες, κέντρο υγείας, γραφεία και υπηρεσίες εξυπηρέτησης ενώ πολύ καλή είναι και η αγορά όπου θα βρείτε όλα τα τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, ρούχα, κοσμήματα και ότι χρειαστείτε κατά την διαμονή σας εκεί.

Στην Χώρα της Νάξου, βρίσκεται και το κεντρικό λιμάνι του νησιού. Για αυτό μην αμελήσετε να κάνετε μια βόλτα μόλις φτάσετε στο νησί, για να μπείτε κατευθείαν στην φιλοσοφία του νησιού. Οι αποστάσεις μέσα στη Χώρα καλύπτονται με τα πόδια και αυτό είναι ένα πολύ καλό σενάριο, ειδικά αν μένετε σε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο μέσα στην Χώρα. Η Χώρα βρίσκεται μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Νάξου. Στην πόλη επίσης θα βρείτε μπαράκια, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα ή και μαγαζιά με ρούχα. Τα γραφικά σοκάκια της Χώρας της Νάξου, είναι γεμάτα με όσα φαντάζεσαι. Η Χώρα, φημίζεται για την νυχτερινή της ζωή και τα όμορφα καλοκαιρινά βράδια που μπορεί να περάσει κάποιος εκεί.

Είναι καλύτερο να επιλέξω να μείνω στην Χώρα της Νάξου;

Διαμονή σε Ξενοδοχείο στη Χώρα

Για πολλούς η διαμονή σε ξενοδοχείο στην Χώρα της Νάξου είναι καλύτερη δυνατή επιλογή. Αν και σίγουρα θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο στο νησί, είναι αρκετά μεγάλο πλεονέκτημα να μειώσετε τις μετακινήσεις και φυσικά να έχετε αυτονομία όλες τις ώρες της ημέρας. Τα ξενοδοχεία στην Χώρα της Νάξου θα καλύψουν όλες σας τις ανάγκες.

Διαμονή σε Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην Χώρα

Τι κερδίζεις με την διαμονή σε ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην Χώρα; Μιλήσαμε για αυτονομία, οπότε η διαμονή σε ένα studio ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς που θέλετε να έχετε το δικό σας πρόγραμμα, να κρατήσετε χαμηλά τα έξοδα σας και να έχετε ένα πλήρως εξοπλισμένο δωμάτιο.

Μην ξεχάσετε να περπατήσετε στα σοκάκια της Χώρας, δίπλα στο Κάστρο της Χώρας της Νάξου. Ανεβείτε μέχρι την Πορτάρα το ηλιοβασίλεμα και τραβήξτε μοναδικές φωτογραφίες τόσο Αιγαίο Πέλαγος, όσο και την Χώρα το βράδυ.