Η Σκιάθος εκτός από τα σμαραγδένια της νερά δε θα μπορούσε να μη φημίζεται και για τη νυχτερινή ζωή και τη διασκέδασή της. Οι περισσότεροι προτιμούν να περάσουν το βράδυ τους σε περισσότερα από ένα μπαράκια της Χώρας, γνωστή και ως μπαρότσαρκα.

Η νυχτερινή ζωή της Σκιάθου, δηλαδή τα μπαρ και τα κλαμπ του νησιού μπορούν να ευχαριστήσουν ακόμη και τα πιο περίεργα γούστα. Στέκια της νεολαίας, για χορό και ποτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κάνουν την εμφάνισή τους στην ανατολική πλευρά της πόλης της Σκιάθου. Μεγάλης φήμης μαγαζιά βρίσκονται μπροστά στο λιμάνι αλλά και μετά τη μαρίνα.

Δυτικά του λιμανιού και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών, επί της οδού Παπαδιαμάντη μπορείς να συναντήσεις μπαρ για τους λάτρεις της jazz και rock μουσικής. Ίσως από τα πλέον πιο δημοφιλή μπαρ ολόκληρης της Ελλάδας, είναι αυτά που θα συναντήσεις ανεβαίνοντας προς την Εκκλησία των Τριών Ιεραρχών. Είναι πέραν όλων των άλλων, γνωστά και τις υπέροχες μαξιλάρες τους.

Τα μπουζούκια και οι ελληνικές βραδιές, δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη νυχτερινή διασκέδαση της Σκιάθου, και μάλιστα μέσα στην καρδιά της Χώρας της Σκιάθου,  αφού πληθώρα κόσμου επιλέγει αυτόν τον τρόπο διασκέδασης.

Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, θα βρουν καταφύγιο οι λάτρεις των ήσυχων και απόμερων τοπίων, οι οποίοι μπορούν να επισκεφθούν κάποιο από τα παρευρισκόμενα μπαρ, πίνοντας ένα χαλαρό κοκτέιλ υπό τους ήχους απαλής μουσικής.