Οι παραλίες της Σκιάθου έχουν το εξής χαρακτηριστικό. Είναι πανέμορφες και με μεγάλη ποικιλομορφία. Άλλες είναι βραχώδεις, άλλες με άμμο, άλλες σε μικρά νησάκια, άλλες δίπλα σε πευκοδάσος και άλλες πάλι είναι με βότσαλο. Παρόλα αυτά όλες παραμένουν πανέμορφες, με καθαρά γαλαζοπράσινα νερά και σε τρομερές φυσικές τοποθεσίες. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες παραλίες του νησιού της Σκιάθου;

Λαλάρια

Όσοι επισκέπτονται την παραλία Λαλάρια της Σκιάθου, μάλλον δύσκολα ξεχνούν αυτή την εμπειρία. Η παραλία έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και όχι άδικα.Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού η παραλία είναι ένας τρομερός συνδυασμός μιας ακτής με λευκά βότσαλα, ενός πέτρινου σκηνικού και μιας καταγάλανης θάλασσας. Το στρογγυλό βότσαλο της είναι ένα θαύμα της φύσης που χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να δημιουργηθεί. Προσβάσιμη μόνο από την θάλασσα, η παραλία Λαλάρια είναι γνωστή επίσης για το μεγάλο πέτρινο παράθυρο που σχηματίζεται στο ένα άκρο της παραλίας.

Μεγάλη Άμμος

Η Μεγάλη Άμμος εκτείνεται σχεδόν 2 χιλιόμετρα και είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Μια από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Σκιάθου είναι σχεδόν δίπλα στην πόλη της Σκιάθου με αποτέλεσμα πολλοί να την λογίζουν ως προάστιο της. Η παραλία είναι μια καλα οργανωμένη πλαζ με ξαπλώστρες. Κοντά στην παραλία υπάρχουν πολλά μαγαζιά και εστιατόρια, καθώς και ουζερί. Για τους παραπάνω λόγους είναι μια παραλία που την προτιμούν πολλές οικογένειες με παιδιά.

Καλαμάκι

Το ακρωτήρι Καλαμάκι απέχει 5 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου και είναι προσβάσιμη από αυτοκίνητο, αλλά και από την συγκοινωνία. Το ακρωτήρι αποτελείται ουσιαστικά από 3 παραλίες τον όρμο της Καναπίτσας και οι άλλους που δύο είναι το Σκληθρί και η Τζανεριά. Η παραλία φημίζεται για τα ήσυχα νερά και την απίστευτη θέα.

Κουκουναριές

Μια ακόμα γνωστή παραλία στην Σκιάθο είναι η παραλία Κουκουναριές. Αν και σε πολλούς διαφεύγει αυτή η πληροφορία η παραλία ανήκει στις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο και είναι γνωστή και με το όνομα Χρυσή Άμμος. Η παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Σκιάθου και μπορείτε να μεταβείτε είτε οδικώς είτε με το λεωφορείο.

Βασιλιάς

Η παραλία Βασιλιάς δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίζει το όνομα της. Αφού η παραλία είναι καλά οργανωμένη και προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις που έχουν στο μυαλό τους. Με το όνομα της να προέρχεται από την εποχή του βυζαντίου, είναι σε απόσταση μόλις 5 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης της Σκιάθου.

Αχλαδιές

Μόλις 2 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου η παραλία Αχλαδιές θεωρείται ιδανική για windsurfing. Με τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν στην περιοχή, η ακτή γεμίζει με τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ για πολλές ημέρες τον χρόνο. Η παραλία είναι προσβάσιμη με δικό σας αυτοκίνητο, την τοπική συγκοινωνία αλλά και με ένα μικρό πλοίο που εκτελεί δρομολόγια από το λιμάνι της Σκιάθου.

Βρωμόλιμνος

Η παραλία Βρωμόλιμνος είναι η παραλία που συγκεντρώνει την νεολαία του νησιού. Βρίσκεται στην νότια άκρη του νησιού και όλο το καλοκαίρι είναι πόλος έλξης για τις νεαρές ηλικίες που επισκέπτονται το νησι. Έχει σε κοντινή απόσταση μαγαζιά, εστιατόρια και καφετέριες. Ενώ είναι μια παραλία που έχει γίνει γνωστή για τα ήρεμα νερά της ακόμα και τις ημέρες που πνέουν ισχυροί βοριάδες. Στην παραλία μπορείτε να πάτε οδικώς αλλά και με καραβάκι που αναχωρεί από το λιμάνι της Σκιάθου.

Κολιός

Η παραλία Κολιός βρίσκεται κοντά στην πόλη της Σκιάθου και για αυτό τον λόγο έχει γίνει μια από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού. Μόλις 10 λεπτά από την Χώρα της Σκιάθου η παραλία έχει σε κοντινή απόσταση ξενώνες, κάμπινγκ και ταβερνάκια. Είναι επίσης αγαπημένοι για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Η παραλία είναι προσβάσιμη οδικώς ή με το λεωφορείο.

Μπανάνα

Η παραλία Μπανάνα αποτελείται από από την Μικρή Μπανάνα και την Μεγάλη Μπανάνα. Η παραλία έγινε γνωστή ως η παραλία γυμνιστών στην Σκιάθο, από όπου και προέρχεται το όνομα της. Η παραλία της Μπανάνας αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους νέους, καθώς γεμίζει συχνά με λάτρεις των θαλάσσιων σπόρ. Πάλι και αυτή η παραλία είναι προσβάσιμη οδικώς ή με το λεωφορείο.

Αγία Παρασκευή

Η παραλία της Αγίας Παρασκευής, έχει πεντακάθαρα νερά και χρυσή λεπτή άμμο. Έχει πάρει το όνομα της από το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί σε κοντινή απόσταση. Στην παραλία υπάρχουν ταβέρνες και μερικά ξενοδοχεία.

Λεχούνι

Η παραλία Λεχούνι είναι μια θρυλική παραλία, καθώς εκεί λέγεται οτι θαύτηκε ήρωας της Επανάστασης του 1821 Νικοτσάρας. Μόλις 5 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Σκιάθου είναι μια παραλία με άγρια ομορφιά. Δεν είναι οργανωμένη, είναι όμως αρκετά ήσυχη και μακριά από την πολυκοσμία.

Αγία Ελένη

Η παραλία της Αγίας Ελένης είναι μια αμμώδης παραλία στα δυτικά της πόλης της Σκιάθου. Παραλία που συγκεντρώνει κατα κύριο λόγο οικογένειες αν και η πρόσβαση είναι λίγο δύσκολη. Είναι μια ήσυχη παραλία σε μια όμορφη φυσική τοποθεσία.

Μανδράκι

Η παραλία Μανδράκι είναι μια ήσυχη δύσκολα προσβάσιμη παραλία. Εκεί φημολογείται οτι αγκυροβόλησε ο Ξέρξης στην εκστρατεία του προς την κεντρική Ελλάδα. Είναι πανέμορφη παραλία 14 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Σκιάθου. Θα σας προτείναμε να την επισκεφθείτε με ένα δικό σας σκάφος ή ένα ενοικιαζόμενο καραβάκι.

Ασέληνος

Η παραλία στον Ασέληνο είναι μια ήσυχη και όμορφη παραλία. Είναι ιδιαίτερη καθώς βαθαίνει απότομα και οι κολυμβητές την προτιμουν για αυτό το λόγο. Δεν είναι αρκετά εύκολη στην πρόσβαση αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε. Η παραλία βρίσκεται περίπου 15 χλμ. από την πόλη της Σκιάθου.