Η Σκιάθος έχει μια συλλογή από αξιοθέατα που ελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, ειδικά το καλοκαίρι. Μπορεί να λείπει το μεγάλο όνομα από τα αξιοθέατα της, όμως είναι άριστα εναρμονισμένα με τον τρόπο ζωής των κατοίκων του νησιού και κυρίως με το φυσικό τοπίο της Σκιάθου.

Ποια είναι όμως τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Σκιάθου;

Χερσόνησος του Μπούρτζι

Η Χερσόνησος (Νησάκι) του Μπούρτζι, είναι ένα μικρό νησάκι στο σημείο που βρίσκεται και το κεντρικό λιμάνι της Σκιάθου. Ένα αρκετά ιστορικό σημείο για ολόκληρη την Σκιάθο, αφού εκεί ήταν η αμυντική δύναμη του νησιού κατά τις πειρατικές επιθέσεις. Το παλιό φρούριο που βρίσκεται εκεί, είναι ένα σημείο αναφοράς για του ντόπιους και του κατοίκους της Μαγνησίας και των Σποράδων. Πλέον το Μπουρτζί είναι ένα μέρος για καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα αλλά και χώρος επίσκεψης για ντόπιους και τουρίστες.

Τσουγκριάς

Ένα ακόμα μικρό νησάκι που έχει κερδίσει τον τίτλο του σημαντικού αξιοθέατου στο νησί της Σκιάθου. Το μικρό νησάκι που βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Σκιάθου. Είναι ένα ακατοίκητο νησί που μοιάζει με ένα εξωτικό νησί του Ινδικού Ωκεανού. Με γαλοζοπράσινα νερά και αμμώδη παραλία, το νησάκι σίγουρα είναι ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος μια φορά στην ζωή του.

Οικία Παπαδιαμάντη

Η Οικία του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσείο και βρίσκεται επί της οδού Παπαδιαμάντη. Στο σπίτι αυτό γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος και κορυφαίος Έλληνας λογοτέχνης. Όλοι οι ντόπιο κάτοικοι της Σκιάθου είναι περήφανοι που αυτός ο μεγάλος Έλληνας λογοτέχνης ήταν από την Σκιάθο και επέλεξε το νησί για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Κάστρο

Το Κάστρο της Σκιάθου βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού, σε μια χερσόνησο η οποία ήταν ένα φυσικό φρούριο. Όταν το Μπούρτζι κρίθηκε αναποτελεσματικό στην προστασία του νησιού, η πόλη μεταφέρθηκε στο Κάστρο και μετατράπηκε στο κέντρο του νησιού Το Κάστρο είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο στην Σκιάθο, αφού είναι σημείο αναφοράς για την ιστορία του νησιού.

Υδροβιότοπος

O υδροβιότοπος της Σκιάθου είναι ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο. Ουσιαστικά μιλάμε για την λίμνη Στροφιλιά που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού. Είναι πολύ περίεργο να βρούμε μια τέτοια λίμνη σε ένα νησί στο μέγεθος της Σκιάθου. Όμως ο υδροβιότοπος, έχει καταφέρει να γίνει πόλος έλξης για σημαντικές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Ένα σημείο που ελκύει χιλιάδες είδη πτηνών κάθε χρόνο.